Kinderen

(klik op “Kinderen” voor de gehele tekst)

Welke ouder kent het niet? Een dagje uit dat eindigt in gejammer en gekrijs, kinderen die elkaar in de haren zitten, kinderen die ontevreden zijn, wát je ook doet?

Kinderen voelen zich wel eens niet lekker, sommige kinderen gaan dan druk doen en schreeuwen, andere kinderen worden huilerig en dwars of reageren het af op een broertje of zusje. Kinderen gaan aan de ouders zitten trekken, letterlijk of figuurlijk, omdat ze eigenlijk getroost of gekalmeerd willen worden. Maar dat getrek wordt meestal erg irritant gevonden, dus in plaats van troost krijgen ze afwijzing.

Veel kinderen kunnen zich moeilijk ontspannen, hebben last van alle drukte om hen heen, op school of bij de BSO. Die ‘drukte’ blijft in hun energieveld hangen en dat voelt heel naar. Ook voelen zij de stress of vermoeidheid van hun ouders en nemen die over. Dan heb je een kind dat de verschijnselen laat zien van wat je zelf voelt. Kom jij gestrests van je werk dan loopt je kind te stuiteren. En jij wilt rust, dus je kind wordt niet begrepen. Je wilt niet weten in hoeveel gezinnen het zo gaat.

Er is een massage waarmee je je kind helpt te gronden. Deze staat hieronder beschreven. Dit helpt tegen stress, om beter te slapen, om rustiger te worden. Alle ouders zouden dit moeten weten, want het werkt zo snel en zo goed dat kinderen er zelf om vragen.
De grondingsmassage voor kinderen: Laat je kind op de buik op bed gaan liggen. Veeg dan met liefst twee handen over het achterhoofd, de nek, de rug, de benen, helemaal tot aan de voeten. Stel je daarbij voor dat er een laagje yoghurt op het lichaam ligt, en dat jij alle yoghurt naar de voeten veegt. Houd de voetzolen dan even stevig vast, 5 seconden, en herhaal dit hele stuk nog twee keer. Doe dit als je kind naar bed gaat, als het uit school komt of van de BSO. Het kost niet veel tijd, wel een beetje aandacht.

Voor ernstigere klachten moeten natuurlijk eerst blokkades zijn opgelost, of in ieder geval oorzaken bekend zijn. Je plakt ook geen pleister op een gebroken been nietwaar? In dat geval is het beter een afspraak te maken voor een, meestal eenmalig, consult.

free blog themes