Chakrakoorden

(klik op “Chakrakoorden” voor de gehele tekst)

Als je contact met iemand hebt, heb je ook verbinding via een bepaald chakra en soms met meerdere chakra’s tegelijk. We kunnen dus ook informatie uitwisselen die we niet uitspreken of die niet altijd zichtbaar is bij de ander.

Dit zijn zielsverbindingen. Door het lichaam heen laten de zielen weten elkaar graag te mogen. Als je elkaar dan weer loslaat, zal de zielsenergie zich weer terug trekken en kom je weer op jezelf. Het is echter wel zo dat als deze contacten veel dieper gaan, de energieën zich kunnen gaan verstrengelen, alsof ze als draden zo door elkaar heen verweven zijn dat je een soort koord gaat krijgen. Dit koord is dan zo stevig dat je ook verbonden blijft als je elkaar niet ziet.

Soms ontmoet je wel eens iemand die je nog niet kent en aan wie je daarna nog heel lang moet denken. Het is alsof je telkens contact blijft voelen. Dit is een teken dat je allebei verbinding blijft houden. De ander zal net als jij nog aan je denken of een gevoel hebben als die aan je denkt.

Het allereerste chakrakoord dat ontstaat, is tussen moeder en kind. Via het hartchakra zoekt de ziel van de baby de herkenning op in de moeder.

Het gaat vaak fout; de hartsverbinding kan niet tot stand komen omdat de moeder niet terug in haar lichaam kan en in haar hoofd blijft hangen. De ziel van het kindje snapt het niet, hij zoekt contact met degene van wie hij al lang houdt, diegene die hij heel goed kent, misschien nog wel beter dan zijzelf. Hierdoor komt er een disconnectie en daardoor kan een baby gaan huilen; hij roept om de verbinding.

De hartsverbinding wordt vaak later wel hersteld als de moeder uit de trance komt; na een aantal dagen is er alsnog contact.

Als de bevalling voor de baby heel zwaar is geweest, kan het ook zijn dat er nog geen hartsverbinding gemaakt kan worden omdat de baby zelf nog in de safe stand staat. Hierdoor kan een moeder gaan zoeken en niet begrijpen waarom ze niets voor het kindje voelt.

De hartsverbinding is ook belangrijk om aan te voelen wat je kind nodig heeft en het kind zal op deze manier ook aanvoelen hoe de moeder zich voelt. Het richt zich scherp op haar stromingen en emoties, want het moet straks van haar leren om weg te rennen als er gevaar is en heel dicht bij haar te blijven wanneer er iets gebeurt. Het kind voelt de angst van de moeder en reageert daar heftig op door sneller te gaan ademhalen en het kan zichzelf ook angstig gaan voelen.

We kunnen tot wel een jaar of zelfs 5 jaar na een relatiebreuk nog last hebben als we aan die persoon denken. We kunnen dan heel veel onrust voelen, te veel denken en ons innerlijk nog verscheurd voelen en liefdesverdriet hebben. Je komt er maar niet vanaf, ook niet van je boosheid.

Zolang dit koord verbonden is, blijf je last hebben. Hierdoor kan het ook zijn dat je geen nieuwe koorden kan aanleggen of dat je vanuit je chakra’s geen zielsverbindingen meer met de omgeving kan maken. Je voelt je steeds leeg en kan nog niet beginnen aan een nieuw leven.

Als er in het begin van je leven geen zielsverbinding met je moeder ontstaat en je hebt niet geleerd om een koord met haar aan te leggen, dan is het ontzettend moeilijk om dat te leren. Als er angst ontstaat, dan zal er totaal geen verbinding via het hart tot stand komen; er ontstaat eenzaamheid hier op aarde in dit lichaam. Maar het kind kan ook gaan zoeken en wel hartsverbinding met de vader maken of zich zelfs gaan hechten aan iemand anders, een oma of een buurvrouw. Toch zal die verbinding altijd anders zijn dan met de moeder.

Bij een heel sterke verbinding is het vaak moeilijk om het koord losser te maken. Je mag de rest van je leven vastzitten aan elkaar, dat is helemaal oké maar het mag niet verstikkend werken of in de weg gaan zitten.

Hoe voelt een koord dat liefdevol verbonden is?

Je bent telepathisch met elkaar en dat kan in gedachten zijn maar het kan ook in je buik of gevoel zijn, weten dat de ander aan je denkt.

Je voelt je blij en gelukkig als je aan de ander denkt.

Het geeft je een veilig gevoel.

Vaak zie je jezelf terug in de ander en/of vult de ander aan wat je zelf te kort hebt. Er is een goede chemie als je samen bent.

 

Wanneer heb je last van een koord dat nog gekoppeld zit en wat kan er uit balans zijn?

De ander niet kunnen vergeten en er ook nare gevoelens bij hebben als je aan die persoon denkt.

Altijd willen weten wat de ander doet of willen horen hoe het gaat.

Ziek worden op de tijden dat die ander ook ziek is.

Voelen wat de ander voelt, is de ander boos op je dan zal je die boosheid voelen.

Maar niet over de breuk heen kunnen komen waardoor er geen ruimte is voor nieuwe contacten.

Er kan onrust ontstaan of juist verstarring, je wil of kan niet meer met elkaar praten of er komen veel verwijten over en weer.

Vermoeidheid speelt ook een belangrijke rol want je energie kan onbewust weggezogen worden door de ander.

 

Er kunnen veel problemen ontstaan die niet direct gekoppeld worden aan deze verbinding, denk aan stress, verdriet, boosheid of het gevoel hebben zelf bepaalde dingen niet in de hand te hebben.

 

Wat kunnen wij voor je doen?

Ontkoppelen: als jij een chakrakoord wil ontkoppelen, dan is dat een keuze van jezelf. Dat betekent ook dat degene van wie je ontkoppeld wil worden hier niet van hoeft te weten. Toch zal de ander hier wel wat van kunnen merken, daarom werken we vooral liefdevol en met respect voor jou én voor de ander Wij zullen te allen tijden tijdens het consult uitleggen hoe de andere persoon kan reageren, want iedere persoon is anders.

Zo mogelijk kan er daarna ook weer een nieuw koord aangelegd worden, om met een hele nieuwe start te beginnen met de ander, maar je kan ook ontkoppelen van iemand die je al vele jaren niet meer gezien hebt.

Herstellen: het herstellen van koorden betekent dat we een koord in een andere situatie brengen waardoor dit weer normaal en liefdevol kan functioneren. Zie het maar als een radiozender. Wanneer deze stoort en je op zoek gaat naar een andere frequentie, dan zal je weer helderheid en duidelijkheid hebben wanneer je op het juiste level zit.

Wat kan de ontkoppeling of het herstellen van koorden jou brengen?

Diepe emoties en gevoelens zullen in balans komen, niet alleen bij jezelf maar ook bij de ander.

Je kan zelf meer in je kracht komen en je niet meer zo snel mee laten slepen in alles wat de ander zegt of doet.

Vrijheid om jezelf te zijn.

Er komt ruimte om weer nieuwe verbindingen met anderen aan te gaan, je kan je voorstellen dat je zo vast zit aan een koord dat zoveel ruimte op één van de chakra’s inneemt dat er geen plek is voor een nieuwe verbinding. Dit zien we vaak in partnerrelaties.

Oude pijn en oude patronen die je opgebouwd hebt met de andere persoon zullen verdwijnen.

Het herstellen en/of ontkoppelen tussen je eigen chakra’s zorgt voor harmonie en balans in jezelf.

 

Met wie of wat kan je ontkoppelen?

Relaties van allerlei soorten die over zijn en waar nog boosheid, verdriet, onmacht, haat, onzekerheid en angst op zit. Denk aan hartsvrienden tot liefdesrelaties

Broers of zussen: deze relaties blijven vaak steken in kindsystemen of er kan echt iets gebeurd zijn waardoor je elkaar kwijt bent geraakt of je nog diepe pijn ervaart. Je kan jezelf in de steek gelaten voelen of niet begrepen worden.

Je ouders: veel kind- ouderrelaties lopen niet soepel. We blijven lang zoeken naar de bevestiging van hen en we worden vaak niet begrepen, vooral als je in je volwassen jaren nog steeds het gevoel hebt dat je ouders grip op je hebben of je leven willen sturen. Ook oude ervaringen kunnen ontkoppeld worden.

Je kinderen: zij kunnen niet ontkoppeld worden als ze nog klein zijn want kinderen zijn erg afhankelijk van de chakrakoorden met hun ouders. Daarom ontkoppelen wij ze niet maar herstellen we het koord. Het kan ook zijn dat er geen chakrakoord is ontwikkeld met je kind door een geboortetrauma of dat het niet gekoppeld is via het hart maar bijvoorbeeld via het hoofd en daardoor de strijd met je aangaat.

Jezelf: een chakra koord ontstaat ook tussen de verschillende chakra’s in jezelf, je hoofd kan je hart in de weg zitten of je buik kan geregeerd worden door je basis.

Situaties: soms zijn chakrakoorden nog verbonden aan een situatie uit het verleden. Ook deze kunnen we ontkoppelen.

 

Hopelijk heb je voldoende informatie. Mocht je nog vragen hebben of wil je een afspraak maken, dan kun je altijd contact opnemen tel.nr.: 06-50276495 of via het contactformuliertje onder “Contact”.

 

 

free blog themes